Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Farsangi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg liszt (fele rétes, fele sima liszt)
» 0,5 l tej
» 5 dkg élesztő
» 10 dkg olvasztott vaj
» 3 tojás
» 10 dkg cukor
» 0,5 dl rum
» csipet
» olaj a sütéshez
» porcukor a tetejére
» sárgabarackdzsem a tálaláshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Egy nagy tálba tesszük a lisztet, egy csipet sót, majd beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a rumot, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és a meleg tejet. Fakanállal jól összedolgozzuk.
Addig verjük a fakanállal, amíg a tészta kifényesedik, és hólyagos nem lesz. Ekkor már elválik az edény falától és lejön a fakanálról is.
Kicsit meglisztezzük a tetejét, és letakarva kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk.
Kézzel szépen széthúzogatjuk, kb másfél ujjnyi vastagságúra.
Fánkszaggatóval, vagy nagy szájú üvegpohárral kiszaggatjuk.
Mire az olaj felforrósodik, addigra másodszorra is megkel a tészta.
A forró olajba tesszük a fánkokat. Nem sokat egyszerre, mert sütés közben megnőnek.
Azonnal fedőt teszünk rá és kb 2 percig fedő alatt sütjük. Ha az olaj nagyon forró, lejjebb vesszük, mert nagyon gyorsan megpirul, és akkor nem sül át. Ha világos piros, gyorsan megforgatjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Ekkor lesz szép szalagos a fánkunk.
Bő olajban süssük, mert ha kevés olajat használunk, nem tud úszni az olajon, és nem lesz szép.
Forrón meghintjük porcukorral, és gyümölcsdzsemmel tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Mindenki imádja a forró fánkot. Ki dzsemmel, ki porcukorral, ki a leves után, ki csak desszertnek vanília vagy csoki pudinggal.
0 komment 14 ember kedveli adri787
2013.01.18 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nagy tálba, egész tojásokat, felfuttatott élesztőt, olvasztott vajat, meleg tejet, tészta kifényesedik, edény falától, olaj felforrósodik, forró olajba, olaj nagyon, forró fánkot, leves után, sárgabarackdzsem, gyümölcsdzsemmel, Fánkszaggatóval, széthúzogatjuk, összedolgozzuk, meglisztezzük, felforrósodik, kifényesedik, felfuttatott, vastagságúra, megforgatjuk, kiszaggatjuk, kétszeresére, üvegpohárral, porcukorral, desszertnek, porcukorral, másodszorra, Fakanállal, hozzáadjuk, használunk, tálaláshoz, fakanállal, olvasztott, kelesztjük, Lisztezett, élesztő, olvasztott, tojás, cukor, csipet, porcukor tetejére, sárgabarackdzsem tálaláshoz,
Tésztasaláta
1 komment 1 ember kedveli
Bacon-ös tejszínes halragu
0 komment 1 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Fehérboros tűzdelt pulykasült
1 komment 4 ember kedveli
Barnított vajban sült libamáj epres salátával.
0 komment 2 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Mákos túrós kocka
0 komment 7 ember kedveli
Meggyleves főzés nélkül pár perc alatt
0 komment 5 ember kedveli
Chilis bab fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Friss kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Májjal töltött csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyás csoda
0 komment 21 ember kedveli
Fokhagymakrémleves sajttal és pirítós kockákkal
0 komment 5 ember kedveli
Kölesfasírt
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.